Meniu

Zboruri easyJet din Budapesta spre Basel

Arată filtrele

Basel

 • Informații generale

  Limba oficială Germană, Franceză, Italiană, Retoromană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Franc elvețian (CHF)

 • Ce să savurați în Basel?

  Noi am încercat și ne-au plăcut: fondue (brânză caldă topită în care se înmoaie bucăți mici de pâine), meblsuppe (un fel de supă care este de obicei servită dimineața la festivaluri și carnavaluri) și milchkaffe (tip special de cafea).  

 • Evenimente

  An de an, aici au loc diverse evenimente, fie că sunt legate de lumea auto, de muzică sau sănătate. Printre cele mai cunoscute se numără Art Basel și Carnavalul Basel (Basler Fasnacht).

 • Când să vizitați Basel?

  Vara, temperaturile se încadrează între 21 și 25 de grade Celsius, iarna coborând până la 3-6 grade. Iarna este de obicei însoțită de ploi și ceață. 

Ce trebuie să știți despre Basel

Situat în nord-vestul Elveției (la granița cu Germania și Franța), Basel este al treilea oraș ca mărime, după Zurich și Geneva. Râul Rhin îl împarte în două orașe - Basel Mare și Basel Mic, unite prin 5 poduri. 
Ce puteți face în Basel?
Clădirea Spalentor, construită în jurul anului 1400, a fost folosită ca poartă de intrare către oraș, fiind păstrată cu grijă de atunci. De văzut!
La Fântâna Tinguely, puteți admira 10 sculpturi din mașinării de oțel care sunt părți din spectacole de apă.  
Pentru cei care caută o oază de liniște, recomandăm Grădina Botanică a Universității Basel – aici vă puteți bucura de o plimbare plăcută printre numeroasele specii de plante. Dacă, în schimb, sunteți în căutare de evenimente și festivaluri culturale, noi vă sugerăm: Vogel Gryff (ianuarie) – începând cu sec.13, a fost o celebrare tradițională ce marca debutul sezonului de carnaval; Carnavalul Basel (februarie-martie) - este sărbătorit cu petreceri mari pe străzi timp de trei zile, dar și cu o serie de activități locale; Baselworld (martie-aprilie) – târg de bijuterie la care participă cele mai cunoscute branduri internaționale. 
Ce puteți vizita în Basel?
Primele pe listă sunt Markplatz și Rathaus. Rathaus, cunoscut și ca Primăria orașului, este principalul punct de întâlnire din Basel. Apoi, dacă optați pentru un tur cu barca pe Rhin, cel mai lung râu din Europa, vă puteți bucura de o priveliște deosebită a orașului.
Noi vă recomandăm să vizitați și Castelul Haut-Koenigsbourg – aici veți putea admira situri medievale și artefacte din secolul 12 (ogrăzi, carcere, trezorerii și săli de bal). 
Ultima, dar nu cea din urmă este Catedrala Munster Basel – construită pe nisip roșu, catedrala este extrem de veche și are o arhitectură deosebită. 

Aeroporturi

Budapesta Basel

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Budapesta - Basel