Meniu

Zboruri Ryanair din Bruxelles spre Pisa

Arată filtrele

Pisa

 • Informații generale

  Limba oficială Italiană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Pentru iubitorii de natură

  Știați că grădina botanică a Universității din Pisa (Orto botanico dell´Universitá di Pisa) este cea mai veche grădină botanică din lume? Primele exemplare au fost plantate aici în anul 1544. Accesul în interior costă 4 euro.

 • La plajă

  Pisa nu se află departe de țărmul Mării Ligurice. Porniți din stația de trenuri Pisa Centrale spre o călătorie către faimoasele orașe-port Livorno și Marina di Pisa. După o călătorie de 15 minute (costă numai 3 euro), veți fi deja pe plajă. Sună tentant, nu-i așa?

 • O experiență interesantă

  Battistero din Piazza del Duomo are o acustică excepțională. La fiecare 30 de minute, veți avea ocazia să vă convingeți, când oamenii vă vor pune la dispoziție un tur în acest sens.

De ce merită să vizitați Pisa?

Pisa este celebru pentru Turnul Înclinat cu același nume – Torre Pendente, aflat în Piazza del Duomo (sau Campo di Miracoli), considerat una dintre cele patru capodopere ale arhitecturii medievale, alături de catedrala (Duomo), Battistero și cimitirul Camposanto Monumentale. Biletul de acces în turn costă 18 euro, iar vizita la catedrală este gratuită. Deși micuț, orașul merită descoperit într-un city break, mai ales că puteți ajunge ușor cu trenul în două alte orașe superbe: Florența și Bologna.
Vă recomandăm însă să începeți turul din centrul orașului, cu măreața Piazza dei Cavalieri. Locul este animat tot timpul, mai ales datorită localnicilor tineri care petrec non stop. Dacă vreți câteva clipe de liniște și relaxare, plimbați-vă prin Lungarno, promenada de pe malul râului Arno (un loc împânzit de baruri, cafenele și restaurante). De aici puteți începe și vizita în Florența – o oră de mers cu autobuzul de la aeroport sau din stația de trenuri din Pisa (biletul costă 5 euro pentru autobuz și 8.5 euro pentru tren).
Bucătăria italiană este fabuloasă, iar mulți cred că varianta sa toscană este cea mai bună din lume – hmmm, clar trebuie să vă delectați cu câteva bunătăți în city break! Recomandăm: antipasto toscano (platou cu șuncă din Toscana, salam, salsicce di cinghiale - cârnat uscat din carne de mistreț), cecina (plăcintă rotundă din năut), ribollita (supă de varză, fasole și pâine cu ulei de măsline) sau tagliatelle al ragu di Cinta Senese. 

Aeroporturi

Bruxelles Pisa

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Bruxelles - Pisa