Meniu

Zboruri Ryanair din Bruxelles spre Plovdiv

Arată filtrele

Plovdiv

 • Informații generale

  Limba oficială Bulgară
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Leva bulgară (BGN)

 • Turul cu ghid gratuit

  Oricine se poate bucura de un tur al orașului cu ghid fără niciun cost. Trebuie doar să vă prezentați la 11.00 sau 18.00 (mai - septembrie) sau la ora 14.00 (octombrie - aprilie) la Clădirea Municipalității de pe strada Knyaz Alexander I.

 • Online mereu

  Plovdiv este recunoscut ca având cea mai rapidă conexiune la internet din Europa. Wi-Fi gratuit și o viteză de navigare de 30MBps sunt comune în restaurantele și cafenelele locale – browsing plăcut!

 • Gustos și… ieftin!

  Bucătăria bulgară nu este doar delicioasă, ci și sănătoasă și ieftină. Pregătiți-vă să plătiți €2-5 pentru o cină, €1.5 pentru o bere și €2 pentru un pahar cu suc. Cele mai bune localuri le veți găsi în cartierul Kapana sau în Orașul Vechi.

De ce merită să vizitați Plovdiv?

Plovdiv este cel mai vechi oraș al Europei care a fost locuit permanent de la formare, dar asta nu înseamnă că veți avea de văzut doar ruine în vacanță. 
Anticii îl descriau ca “cel mai mare și mai frumos dintre orașe, a cărui strălucire emană de departe”. Deși doar al doilea ca mărime din Bulgaria, majoritatea turiștilor confirmă că Plovdivul poate detrona prin splendoare Sofia, capitala Bulgariei, ba chiar și Roma – deci trebuie pus neapărat pe lista destinațiilor de vacanță!
Asemenea Orașului Etern, descoperim aici cartiere bine conservate peste timp. Amfiteatrul orașului, vechi de aproape 2 000 de ani, este funcțional și în prezent. Precum capitala Italiei, Plovdiv se întinde pe 7 coline – merită să urcați măcar pe unul dintre dealuri pentru a admira priveliștea.
Întins pe 3 dealuri (Nebet Tepe, Taksim Tepe, Dzhambaz Tepe), Vechiul Oraș reprezintă un mix de arhitectură inegalabil, cu ruine preistorice, situri elene și romane (de exemplu, situl arheologic Nebet Tepe sau teatrul antic Philippopolis), clădiri de Ev Mediu, dar și exemple de arhitectură modernă.
Dacă vreți să explorați viața de noapte, Plovdiv, Capitală a Culturii în 2019, nu vă va dezamăgi. Aici veți putea descoperi monumente și muzee, festivaluri de muzică și baruri, cluburi, buticuri, galeriile din cartierul artistic Kapana. Pe lista cu lucruri de vizitat în vacanță trebuie să adăugați Grădina Țarului Simeon cu fântânile muzicale și spectacolele de lumini (de joi până sâmbătă la 21.30). 

 

Aeroporturi

Bruxelles Plovdiv

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Bruxelles - Plovdiv