Meniu

Zboruri Ryanair din Bruxelles spre Faro

Arată filtrele

Faro

 • Informații generale

  Limba oficială Portugheză
  Ora locală: UTC+1 (vara), UTC+0 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Centrul suvenirurilor

  Cele mai potrivite locuri în care să „vânați” suveniruri sunt străzile Vasco da Gama, San Antonio și Ivenes. Aici veți găsi o multitudine de magazine și buticuri care cu siguranță vor satisface orice pretenție.

 • Semnificația etimologică

  Fondatorii Faro, orășel pe malul mării, au botezat localitatea astfel recunoscând importanța și simbolistica farului în dezvoltarea regiunii. 

   

 • Fructe de mare proaspete

  90% din producția de crustacee și scoici din Portugalia provine din regiunea Faro. E de înțeles, deci, că nu vă recomandăm să plecați din Faro până nu încercați un platou cu fructe de mare. 

Faro – plaje cu nisip fin și lagune ca-n povești

Faro este situat în regiunea Algarve din sudul Portugaliei. Atracțiile principale ale orașului sunt constituite în principal de către centrul său vechi, plajele cu nisip fin și lagunele cu peisaje feerice. Iar pentru că temperatura medie anuală nu scade sub 16 grade Celsius, Faro este destinația perfectă pentru iubitorii de căldură – pfff, a zis cineva vacanță de vară?

Cel mai frumos cartier al Faro este Cidade Velha, separat aproape integral de restul orașului printr-un zid de cetate. Arhitectura este una aparte, complexă și diversă. Veți vedea căsuțe care au supraviețuit cutremurului devastator din secolul 18, cât și vile sau pensiuni moderne de secol 19. 

Culoarea dominantă pe care o veți întâlni în Faro este albul, ceea ce conferă aspectului urban o curățenie încântătoare. Unul dintre elementele arhitecturale inedite îl constituie ansamblul a două clădiri: catedrala din centrul orașului (un mix unic de stiluri baroc, renascentism și gotic) și perla veritabilă a artei baroce, Capela Nossa Senhora dos Prazeres, ornamentată cu marmură albă și aur.

Cafenelele orașului sunt locul ideal în care să vă relaxați și să vă bucurați de o ceașcă aromată de cafea sau ceai. Dacă doriți să luați câteva gustări pe fugă, vă recomandăm restaurantul specializat în bucătărie portugheză Tasca do Ricky, aflat pe Rua do Forno 21. Iar dacă vreți să vă răsfățați cu un platou cu fructe de mare sau saramură din pește proaspăt, restaurantul Portas de São Pedro vă așteaptă pe Rua de São Pedro.

Aeroporturi

Bruxelles Faro

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Bruxelles - Faro