Meniu

Zboruri Ryanair din Bruxelles spre Ibiza

Arată filtrele

Ibiza

 • Informații generale

  Limba oficială Spaniolă
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Cotropitorii... hippie

  Până la mijlocul secolului 20, Ibiza era o insulă virgină, ideală pentru vacanțele liniștite. Totul s-a schimbat în anii ‘60-70, când hipioții și artiștii au descoperit potențialul său. Piața Hippie încă se mai deschide în regiunea Es Cana.

 • Sa Caleta

  În secolul 7 î.Hr. Ibiza era locuită de fenicieni care desfășurau activități negustorești în regiune. Astăzi, un sit arheologic din Sa Caleta stă mărturie a acelor timpuri.

 • Apocalipsa... pe insulă

  La câteva sute de metri de coasta de sud-vest a orașului se află insulița Es Vedrà. Nostradamus a prezis că acesta va fi singurul loc de pe pământ care va supraviețui Apocalipsei. Astăzi singurii locuitori ai insulei sunt... caprele sălbatice.

De ce merită să vizitați Ibiza?

Ibiza este insula contradicțiilor. În vârf de sezon, se transformă în locul preferat de vacanță al milioanelor de turiști, devenind capitala în care se petrece zi-lumină. În octombrie, însă, regăsim aceeași Ibiza, de această dată, însă, asemeni unei oaze de liniște, cu plaje întinse, peisaje fascinante și fructe tropicale delicioase. Nu există om care să fi călcat pe aceste meleaguri care să fi plecat dezamăgit! Dacă totuși v-ați plănuit vacanța în Ibiza pentru lunile de vară și nu vă doriți neapărat să faceți cunoștință cu permanentul tumult al locului, Parcul Natural Las Salinas este recomandarea noastră. Întinderile de apă de lângă Sant Josep de Sa Talaia, separate între ele de coloane de vegetație și canale, sunt casă a peste 200 de specii de păsări. De asemenea, veți afla cu uimire că din zonă se extrage sare de mare cu proprietăți curative. Mulțumită biodiversității regiunii, Ibiza a devenit parte a Patrimoniului UNESCO începând cu anul 1999. Dacă vă aflați în căutare de petreceri, atunci trebuie să știți că întregul oraș spaniol se transformă în perioada mai-septembrie în gazdă a unei petreceri permanente. Cluburile sunt deschise non-stop, peste tot prin Ibiza: începând cu cele de lângă centrul vechi, mai apoi cele din apropierea portului și până la cele din cealaltă parte a insulei, în Sant Antoni de Portmany (la o distanță de 18 km de centrul orașului). În afara sezonului, însă, toate acestea își închid porțile, singurul funcțional rămânând Pacha, de lângă port.

Aeroporturi

Bruxelles Ibiza