Meniu

Zboruri Ryanair din Bristol spre Luqa

Arată filtrele

Luqa

 • Informații generale

  Limba oficială Malteză, Engleză
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Clădiri

  Ce nu trebuie să ratați dacă ajungeți în Luqa? Biserica Parohială dedicată Sfântului Andrei – o adevărată capodoperă arhitecturală, a fost construită în 1670, dar a fost bombardată în timpul războiului, urmând să fie reconstruită între 1944 și 1962.

 • Evenimente

  Când vă planificați călătoria, verificați și când are loc Malta Classic. Timp de trei zile, în capitala veche, Mdina, sunt expuse mașini de epocă absolut deosebite care ulterior participă și la întreceri cronometrate. Trebuie văzute!

 • Mâncare

  Ce recomandăm: pastizzi (produs de patiserie umplut cu brânză ricotta sau cu piure de mazăre), dar și cârnații maltezi, care au o aromă specifică, distinctă, datorită coriandrului cu care sunt preparați.

Luqa

Când a luat naștere, Luqa era doar un sătuc liniștit, urmând să cunoască ascensiunea odată cu dezvoltarea aviației. În jurul anilor ’20, a devenit aeroport pentru insula Malta și chiar și în ziua de astăzi, este principalul aspect cu care este asociat. Deși în timpul celui de-al Doilea război Mondial, Luqa a fost bombardat de numeroase ori, fiind foarte aproape de distrugere totală, există numeroase obiective turistice care s-au păstrat din perioada anterioară războiului. În plus, construcția aeroportului a dus la dezvăluirea unor cimitire și artefacte antice, care datează chiar și din Epoca de Bronz!

În plus, ca majoritarea sătucurilor vechi din Malta, cluburile sportive reprezintă punctul de legătură pentru locuitori. Cele două cluburi de fotbal – Union Band și Saint Andrew – decorează satul pentru festivalul Sfântului Andrei (care are loc la începutul lunii iulie) și fac un adevărat spectacol din încercarea lor de a atrage sprijinul și admirația publicului. Cu siguranță, este o perioadă ce nu trebuie ratată dacă aveți drum prin Luqa!

Ce vă va plăcea cu siguranță este însă că puteți explora zonele din apropiere foarte rapid cu mașina – spre exemplu,  puteți ajunge în Valletta (capitala) în doar 15 minute, unde trebuie neapărat să vedeți Grădinile Barrakka. Cu numai 1 euro, puteți ajunge sus și să admirați întregul port de la înălțime!

Aeroporturi

Bristol Luqa

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Bristol - Luqa