Meniu

Zboruri Wizz Air din Bari spre Sofia

Arată filtrele

Sofia

 • Informații generale

  Limba oficială Bulgară
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Leva bulgară (BGN)

 • Capitală multiculturală

  Probabil numai în Sofia veți găsi în același loc o biserică ortodoxă, una catolică, o moschee și o sinagogă! Sofia, dar și Bulgaria per ansamblu au fost întotdeauna un simbol al toleranței și al dialogului intercultural. 

 • Muzee și galerii

  Cu siguranță, veți găsi multe muzee și galerii care să vă dezvăluie enorma sa moștenire istorică și culturală, însă noi vă recomandăm Muzeul Național de Istorie – este unul dintre cele mai mari din Europa! 

 • Viața de noapte

  Paleta de opțiuni este foarte largă și poate satisface cu siguranță orice gust și așteptare. Baruri care de care mai impresionante își deschid ușile la începutul serii, ca apoi să ureze bună dimineața celor care se trezesc devreme. 

De ce ne place Sofia

Capitala Bulgariei este localizată în partea vestică a țării, la picioarele a trei munți: Vitosha – la sud, Lyulin – la vest și Stara Planina – la nord. Este traversată de Iskar (al doilea râu ca lungime din țară), dar și de afluenții săi (Perlovska și Vladaiska), iar în partea centrală a orașului (ca și în cartiere din afară) își fac loc numeroase izvoare minerale. 
Sofia este cunoscută ca fiind una dintre cele mai vechi capitale europene, datând încă din anul 5000 î.C. Triburi sălbatice, romani, bizantini și otomani; cutremure, incendii și bombardamente și-au lăsat urmele peste oraș de-a lungul timpului - și totuși, Sofia a continuat să fie un important centru economic, educațional și cultural, purtând cu mândrie propriul motto – “Crește, dar nu îmbătrânește”. 
În prezent, Sofia se remarcă drept un oraș modern, plin de spații verzi și cu o populație relativ tânără.
Centrul orașului concentrează majoritatea instituțiilor naționale, printre care se numără universități de prestigiu, muzee, biserici, monumente, teatre, cinematografe, dar și cea mai mare catedrală din Peninsula Balcanică - Alexander Nevsky.
Dacă sunteți în căutare de spații verzi, capitala are 5 parcuri mari, numai bune pentru relaxare și distracție. În plus, rețeaua de transport este foarte bine dezvoltată – unul dintre cele punctele principale de interes este chiar tramvaiul care traversează străzile orașului încă din 1901. 

Aeroporturi

Bari Sofia

Companii aeriene populare care operează zboruri pe ruta Bari - Sofia