Meniu

Zboruri Ryanair din Bari spre Maastricht

Arată filtrele

Maastricht

 • Informații generale

  Limba oficială Olandeză, Frizonă
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Cel mai vechi oraș din Olanda

  Încă se dezbate dacă Maastricht sau Nijmegen ar trebui considerat cel mai vechi oraș din țară. Totuși, mărturiile atestă că Maastricht a fost ridicat și locuit în mod permanent încă din timpul romanilor. 

 • „Traversând râul”

  Numele orașului provine de la râul Meuse (în olandeză, „maas”) și se traduce prin “traversând Meuse”. Astfel, se face referință chiar la podul Sfântul Servatius, construit în vremea lui Iulius Caesar. 

 • Magazinul 't Winkelke Jo-Pie

  Având o gamă variată de produse, de la jucării, la haine și ceasuri, când veți ajunge aici vă veți simți ca un personaj dintr-un film fantastic. Produsele sunt second-hand, așa că puteți găsi multe suveniruri unice.

De ce merită să vizitați Maastricht?

Maastricht este un oraș din sudul Olandei, de pe Râul Meuse. Deși este deseori asociat cu Tratatul Uniunii Europene care s-a semnat aici, orașul este mai mult decât un centru politic important. 
Dacă doriți să vă rezervați un city break în Maastricht, pregătiți-vă pentru o incursiune istorică și culturală deosebită. Prima dată, vă recomandăm să vizitați Catedrala Sfântului Servatius, unul dintre obiectivele turistice majore din regiune. Biserica a fost construită ca o capelă pe mormântul Sfântului Servatius, în 384. De atunci, au fost adăugate treptat alte structuri, rezultatul fiind un melanj arhitectural unic.
De asemenea, puntea de piatră, exclusiv pentru bicicliști și pietoni, a fost denumită după numele acestui sfânt și este cea mai veche din întreaga țară (a fost construită de romani în anul 50 î. Hr.) 
Piața Vrijthof găzduiește clădirea primăriei și sediul guvernului, iar în fiecare zi de miercuri și vineri, veți găsi aici un târg stradal. 
Pentru că Maastricht este considerat orașul studenților, nu vă vor lipsi barurile și cluburile de noapte. Pe majoritatea le găsiți în centrul orașului: Barul Highlander, aflat pe 58 Hertogsingel sau Clubul Allebonneur de pe 5 Leliestraat. 
Iar dacă vreți să încercați preparatele olandeze, vă recomandăm Caffe Sjiek, aflată pe 13 Sint Pieterstraat. Deși uneori nu este ușor să găsești o masă liberă, vă asigurăm că merită să așteptați! Dacă, însă, nu aveți suficient timp, vă recomandăm să vă opriți la Chateau Neercanne de pe 800 Cannerweg.

Aeroporturi

Bari Maastricht