Meniu

Zboruri Ryanair din Alicante spre Haugesund

Arată filtrele

Haugesund

 • Informații generale

  Limba oficială Norvegiană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Coroana norvegiană (NOK)

 • Festivalul vikingilor

  În fiecare an, în luna iunie, are loc Festivalul Vikingilor. Aici vă puteți bucura de reprezentații ale traiului de zi cu zi și ale luptelor purtate de vikingi. Tot aici veți găsi cele mai bune suveniruri - arme sau bijuterii din perioada medievală. 

 • Norvegia medievală din Muzeul Dokken

  Dokken este unul dintre vechile districte ale orașului. Muzeul care îi poartă numele este organizat în aer liber, pe străduțele districtului, astfel încât veți retrăi pentru câteva ore viața din timpurile medievale. 

 • Festivalurile lunii august

  În afară de istoria încărcată de lupte ale vikingilor, în Haugesund veți găsi arta la ea acasă. În fiecare august, aici se desfășoară Festivalul de Film Norvegian și Slida Jazz Festival, două evenimente cu tradiție din anii 1970, respectiv 1980.

De ce merită să vizitați Haugesund?

Haugesund este un oraș-port fermecător din sud-vestul Norvegiei, fosta reședință a primului rege al Norvegiei și cel mai important conducător viking, Harald Fairhair. Orașul a primit atestarea în anul 1855 și cinstește și astăzi memoria vikingilor. 
Primul lucru care vă va fascina odată ajunși în Haugesund este arhitectura locului. Clădirea primăriei din Piața Centrală a fost construită în anul 1931 în stilul neo-clasic și este unul dintre cele mai frumoase edificii.
Dacă vă rezervați un city break în Haugesund, nu ratați vizita în Avaldsnes, un sătuc din apropiere, care adăpostește Biserica Sfântului Olav. Templul a fost construit în 1250, din piatră, iar interiorul ei vă va transpune în vremurile Norvegiei medievale. Tot în Avaldsnes veți găsi o replică a unei ferme din vremea vikingilor, unde veți putea descoperi îndeletnicirile localnicilor de pe vremuri – pescuitul, agricultura sau forjarea uneltelor.
Bucătăria norvegiană este un alt aspect pentru care veți îndrăgi Haugesund. Vă recomandăm supa fierbinte de pește, preparatele pe bază de somon sau fructele de mare proaspete, la oricare dintre localurile cu specific tradițional. Iar dacă sunteți în căutare de o gustare pe fugă, încercați unul dintre sandvișurile delicioase sau produsele de patiserie de la Naturbakst, o brutărie de familie aflată pe Haraldsgata.

Aeroporturi

Alicante Haugesund

Orarul zborurilor:

Alicante Haugesund