Meniu

Căutați zboruri de la aeroportul Bursa Yenisehir

Yenisehir

 • Informații generale

  Limba oficială Turcă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Lira turcească (TRY)

 • Kebabul Iskender original

  Bursa este locul în care s-a preparat pentru prima dată kebabul iskender. Pe un „pide” pentru plăcintă se întind iaurt, bucăți de carne, legume la grătar și sos de tomate. Delicios și sățios!

 • Motoarele din Bursa

  În Bursa veți găsi numeroase fabrici auto, aparținând mai multor companii. În ciuda acestui fapt, mașinile Fiat au început să fie cunoscute după numele de brand abia recent, fiind prezentate ca „Tofaș” inițial.

 • Moscheea verde

  Moscheea verde este una dintre atracțiile principale pentru numeroși turiști, care o caută prin oraș. Pentru a vă economisi timp, vă sfătuim să țineți cont că moscheea este verde numai la interior.

De ce merită să vizitați Bursa

Situată în nord-vestul Turciei, la o distanță de 25 de kilometri de țărmul Mării Marmara, Bursa a fost prima capitală a Imperiului Otoman. Începând cu anul 2014, orașul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Bursa se întinde la poalele muntelui Uludağ, centrul sporturilor de iarnă din Turcia. Cu o înălțime de peste 2500 de metri, Uludağ este cel mai înalt vârf din regiunea Marmara, iar apele care se găsesc în jurul acestuia sunt cunoscute pentru proprietățile lor curative.
Legendele spun că vârful Uludağ este locul din care zeii au urmărit Războiul Troian, motiv pentru care muntele poartă numele de „Olimpul Turcesc.”

O vacanță în Bursa se va dovedi de neuitat pentru iubitorii de istorie, care vor găsi nenumărate mausolee din vremea otomană, printre care și mormântul lui Osman, fondatorul imperiului. În centrul vechi al orașului puteți admira și alte clădiri de secol 14 și 15, inclusiv moschei care s-au păstrat într-o stare uimitoare.

În partea nouă a orașului veți putea vizita mallul Zafer Plaza, construit sub forma unei piramide de sticlă. Dacă preferați, însă, cumpărăturile tradiționale, vă recomandăm Bazarul acoperit, care se organizează încă din secolul 14 și care are prețuri mai mult decât accesibile.

Dacă vreți să degustați preparatele culinare tradiționale, vă recomandăm Uludag Kebapcisi, pe Uluyol Sirin Sokak 12, iar dacă vreți să încercați preparatele pe bază de fructe de mare, rezervați-vă o masă la Ahtapotus, pe Akademi Caddesi 10/B.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri Bursa Yenisehir pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri Bursa Yenisehir pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri Bursa Yenisehir, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri Bursa Yenisehir?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri Bursa Yenisehir atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Companii aeriene populare care operează zboruri din Bursa Yenisehir

Orarul zborurilor: Bursa