Conectaţi-vă şi gestionați-vă rezervările.
Limba oficială Ucraineană
Ora locală: UTC+3
(vara),
UTC+2
(iarna)
Valută: Hryvnia (UAH)
La 10 kilometri nord de Viniția veți găsi Wehrwolf, o fostă proprietate a lui Adolf Hitler, construită de câteva mii de prizonieri care au fost uciși apoi. Astăzi, locul poate fi vizitat, într-un efort de conștientizare a istoriei.
Satul Busza, aflat la 150 de kilometri în sudul orașului, adăpostește un templu păgân și multe mistere. Arheologii au găsit aici vase și obiecte vechi de 6000 de ani.
Reședința casei regale poloneze, castelul Grocholski a fost ridicat în prima jumătate a secolului 18, pe o insulă situată între două brațe ale râului Boh. Acesta a fost reconstruit de câteva ori, iar astăzi este deschis turiștilor.
Viniția este unul dintre orașele cu o istorie neclară, care de-a lungul timpului a fost sub stăpânire poloneză. Primul salt modern a avut loc la începutul secolului 17, când s-au contruit mai multe edificii sub ordinul lui Walenty Aleksander Kalinowski. Orașul a câștigat un nou castel și un colegiu, o biserică iezuită, o biserică de Ordin Dominican și o mănăstire capucină. Al doilea salt modern a avut loc în a doua jumătate a secolului 19, odată cu construcția liniei ferate și legarea orașului de Odessa și Kiev.
Multe dintre clădirile construite în a doua perioadă de modernizare sunt foarte bine păstrate și întreținute și astăzi. De exmplu, clădirea Dumei locale, care datează din 1911, bazele militare construite în ultima parte a secolului 19 sau poșta ridicată în 1912.
Una dintre cele mai importante clădiri este Marea Biserică Ortodoxă, construită în 1897. Construcția acesteia a fost sponsorizată de un comerciant local, Lifszyc, iar localnicii încă îi duc numele mai departe, aceasta fiind denumirea neoficială a busericii. În anii ’30 ai secolului trecut, biserica și-a pierdut din importanță, devenind un depozit pentru hainele furate de la evrei, apoi sală de concert. Templul și-a recâștigat strălucirea abia în anii ’90.
Ca și preparate culinare, nu veți vrea să vă încheiați vacanța fără să încercați „sało”, un tip de untură afumată faimoasă în regiune. De asemenea, borșul ucrainean și clătitele cu maci sunt două specialități pe care nu le veți întâlni nicăieri altundeva.