Conectaţi-vă şi gestionați-vă rezervările.
Limba oficială Albaneză
Ora locală: UTC+2
(vara),
UTC+1
(iarna)
Valută: Lek (ALL)
O perspectivă diferită asupra orașului o puteți avea din vârful turnului cu ceas, construit în 1811. Dacă vreți să încercați această experiență, pregătiți-vă să urcați cele 90 de trepte care vă duc acolo.
Dacă sunteți pasionați de istoria veche, faceți o călătorie până la peștera Pellumbas. Aici veți putea admira cele mai vechi dovezi ale umanității, care datează din Paleolitic.
Grand Park este locul preferat al locuitorilor din Tirana, indiferent de sezon. Vă încurajăm să luați o pătură și să vă așezați pe malul lacului, pentru câteva zeci de minute de deconectare și relaxare.
Orașul-capitală a Albaniei de peste o sută de ani a fost întemeiat la începutul secolului 17. În acea perioadă, Suleiman Pașa a ordonat construcția mai multor clădiri de uz public, dintre care unele încă se păstrează într-o condiție foarte bună.
Adevărata dezvoltare a orașului a început în 1900, când Tirana a devenit capitala oficială a Albaniei. După război, în timpul lui Enver Hoxha, a luat amploare monumentalismul, dând naștere unui noi stil – gigantismul lui Hoxha. Cu toate acestea, casa în care a trăit conducătorul nu diferă cu nimic față de cele din jur. Aceasta este încă păzită de forțele armate.
Una dintre cele mai interesante clădiri este Palatul Brigadelor, al cărui scop inițial a fost să servească drept reședință pentru regele Zog I, care a părăsit țara după izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial. Pentru că pe durata comunismului, baso-reliefurile din interiorul palatului nu au fost distruse, ci doar acoperite, încă pot fi admirate și astăzi.
Tirana este, totodată, și orașul festivalurilor. În fiecare an, pe 14 martie are loc Dita e Vernes, Ziua Primăverii, cea mai mare sărbătoare nereligioasă din întreaga țară. Tot aici veți putea participa la Festivalul Internațional de Film, care adună proiecte locale și internaționale, la Jazz Festival sau la Festivalul Albanian al Vinului.