Meniu

Căutați zboruri de la aeroportul Teresina Petronio Portella

Petronio Portella

 • Informații generale

  Limba oficială Portugheză
  Ora locală: UTC -3
  Valută: Real brazilian (BRL)

 • Urmele trecutului

  În Parque Ambiental da Floresta Fóssil, de pe malul râului Poti, veți găsi un sit fosile de copaci aparținând perioadei Permiene, de acum 280 de milioane de ani.

 • Un oraș dedicat

  Mottoul orașului este „Omnia in charitatis”, care înseamnă „totul pentru iubire și caritate”.

 • Originea numelui

  Inițial, orașul s-a numit Vila Nova do Poti. În secolul 19, acesta a fost redenumit Teresina, în onoarea împărătesei Teresa Cristina, soția împăratului brazilian Pedro al Doilea.

De ce merită să vizitați Teresina

Teresina este capitala regiunii Piauí din nord-estul Braziliei și unul dintre cele mai toride orașe din țară. Vara durează pe tot timpul anului, inclusiv în perioada ploioasă, iar temperaturile variază între 22 și 38 de grade Celsius. 

Fondat în 1852, Teresina s-a dezvoltat pe locul unui fost sat locuit de pescari. Astăzi, economia regiunii se bazează pe industrie, comerț și turism, dar și pe faimoasele obiecte de ceramică produse aici.

Orașul atrage numeroși turiști datorită spațiilor verzi întinse, care i-au adus renumele de „Orașul verde”. Vă recomandăm să vizitați Parque Municipal do Encontro dos Rios, unde veți putea admira confluența râurilor Parnaíba și Poti. De asemenea, Parque Estação da Cidadania găzduiește Parque Zoobotânico, o grădină zoologică și botanică cu specii rare!

În afară de parcuri, o vacanță în Teresina vine la pachet cu o arhitectură deosebită. De exemplu, Biserica Sfântului Benedict, Igreja de São Benedito, a fost construită între anii 1874 și 1886, în stil tuscan. Poarta templului este construită din lemn de cedru și jacaranda. Pentru pasionații de arhitectură modernă recomandăm o vizită la Ponte Estaida, podul peste râul Poti, unde puteți urca în vârf și admira panorama incredibilă a orașului. 

Bucătăria tradițională este bazată pe carne, la fel ca în restul țării. Din preparatele locale vă recomandăm Maria-Isabel (gulaș de miel cu orez, gătite la oală de lut), galinha ao molho pardo (pui în sos) și paçoca (desertul din alune, zahăr și sare).

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri Teresina Petronio Portella pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri Teresina Petronio Portella pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri Teresina Petronio Portella, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri Teresina Petronio Portella?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri Teresina Petronio Portella atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Companii aeriene populare care operează zboruri din Teresina Petronio Portella