Conectaţi-vă şi gestionați-vă rezervările.
Limba oficială Cehă
Ora locală: UTC+2
(vara),
UTC+1
(iarna)
Valută: Coroana cehă (CZK)
În ‘96, orașul a fost îmbogățit cu încă o structură arhitecturală unică. Designul îndrăzneț gândit de Vlado Milunić și Frank Gehry lasă impresia că această clădire de birouri dansează pe malurile râului Vltava, sfidând legile fizicii.
Deși este părăsit din 1990 (ultima oară a fost folosit în 1994, la concertul lui Pink Floyd) Velký strahovský este cunoscut în continuare ca fiind cel mai mare stadion din lume (poate adăposti aproximativ 250.000 de oameni!).
Nu trebuie să ratați U Zlatého Tygra, situată în Orașul Vechi. Aici, scriitorul Bohumil Hrabal se relaxa la un Pilsner, iar în 1994, președinții Republicii Cehe și Al Statelor Unite s-au întins la o discuție la bere!
Situată pe râul Vltava, capitala Republicii Cehă este printre cele mai căutate destinații de vacanță de către turiști din toată lumea. Orașul Vechi, dar și districtele istorice au supraviețuit trecutului tumultuos, bucurându-se astăzi de o frumusețe și o atmosferă unică, ce pare să se fi născut dintr-o o combinație între reveriile lui Kafka, secesiunea habsburgică și cultura berii tipic cehească.
Orașul are o importanță deosebită pentru cultura germană datorită istoriei sale. De exemplu, unul dintre cele mai importante trasee de drumeție este dedicat locurilor ce au legătură cu Franz Kafka. Praga este mai mult decât Kafka însă, este un loc de o frumusețe unică ce nu trebuie ratat – de la Václavské Námesti cea ticsită cu cafenele, berării și mâncare de stradă, până la Orașul Vechi cu a sa piață (vizitați Galeria de Artă pentru a vedea operele lui Salvador Dali, Andy Warhol și Afons Mucha!), de la primărie până la Carolinum (cea mai vece parte din Universitatea Charles), toate merită vizitate.
O plimbare prin Praga trebuie să includă și un tur ghidat pe cealaltă parte a râului Hradcany. După ce traversați Podul Charles, veți vedea Palatul Regal, Catedrala St. Vitus Cathedral, dar și Strada Aurie, plină de căsuțe mici și vechi, unde bijutierii regali obișnuiau să trăiască pe vremuri. Iubitorii de istorie ar trebui să meargă și la Vysehrad – conform legendei, acesta este primul scaun al conducătorilor cehi.