Meniu

Căutați zboruri de la aeroportul Cork Airport

Cork Airport

 • Informații generale

  Limba oficială Irlandeză, Engleză
  Ora locală: UTC+1 (vara), UTC+0 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • O vizită la castel

  La câțiva kilometri distanță de oraș se află Castelul de piatră Blarney, ridicat în anul 1446. O superstiție locală spune că cei care sărută zidurile castelului vor avea noroc, iar turiștii nu sunt o excepție!

 • Spiritul Titanicului

  Portul Cobh, aparținând Districtului Cork, este punctul de plecare pentru nenumărate vase de croazieră. În trecut, majoritatea transportau imigranți irlandezi în America. Inclusiv ultima oprire a legendarului Titanic a avut loc aici. 

 • Dacă nu Guinness, atunci ce?

  În caz că renumita bere Guinness nu v-a satisfăcut pe deplin, nu-i nimic! În Cork veți avea ocazia să vă lăsați cuceriți de gustul diferit și dulce al unei beri negre îndrăgită de turiști – stout-ul de la Berăria Beamish.  

De ce merită să vizitați Cork?

Cork este orașul situat la gura de vărsare a râului Lee în ocean. Într-unul din dialectele locale, acesta poartă denumirea de „Marea Mlaștină din Munster”, descriind zona geografică ce îl înconjoară. 
Orașul, însă, captivează prin arhitectura și peisagistica aparte. Cele două catedrale, cea romano-catolică Sfânta Maria și Sfânta Ana, și cea creștin-irlandeză Sfântul Finbarr sunt două monumente construite în stil gotic. Promenada Brande Parade, traversată de poduri vechi, centrul istoric și Parcul Bishop Lucey, toate acestea adaugă la frumusețea parcă medievală a orașului. 
În afară de aceste obiective, turiștii recomandă să nu încheiați city break-ul în Cork fără să fi trecut prin cartierul Huguenots din apropierea parcului Bishop Lucey. Acesta găzduiește o mulțime de puburi și cluburi de noapte, fiind centrul distracției irlandeze.
Cu bucătăria tradițională puteți face cunoștință încă de la micul dejun. Felii de bacon prăjit, ouă ochiuri, cârnați, fasole neagră în sos de roșii, și budincă, toate acestea le puteți degusta dacă vreți să trăiți precum localnicii. La prânz puteți încerca faimoșii „Fish and chips”, bucăți de pește rumenit pane, cu chipsuri din cartofi. La cină vă recomandăm tocănița din carne de oaie sau miel, cu cartofi și ceapă, care poate fi asortată cu o faimoasa bere neagră Guiness. Localurile pe care vi le recomandăm sunt Welcome Inn, Barry’s sau The Old Oak.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri Cork Airport pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri Cork Airport pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri Cork Airport, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri Cork Airport?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri Cork Airport atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Companii aeriene populare care operează zboruri din Cork Airport