Meniu

Căutați zboruri de la aeroportul

Balikesir Airport

Balikesir

Informaţii generale

Limba oficială: turcă
Fus orar: UTC+3
Moneda: liră turcească (TRY)

Ce puteţi face?

Dacă doriţi să vizitaţi Turcia, dar nu ştiţi unde să mergeţi pentru că cele mai populare oraşe sunt aglomerate şi scumpe, citiţi ȋn continuare ca să aflaţi mai multe despre Balikesir, precum şi informaţii turistice esenţiale.

Ce puteţi vedea?

Situat ȋn regiunea Marmara, peisajul din Balikesir cuprinde multe golfuri, insule, munţi şi oferă condiţii excelente pentru activităţi precum trekking sau sporturi acvatice ca să numim doar câteva dintre ele. Totodată, puteţi ȋnota ȋn cascadele cu apă răcoritoare de la poalele muntelui Ida. Regiunea se laudă cu locaţii naturale deosebite, cum ar fi Parcul Naţional Kus Cenneti sau Parcul Naţional Bird Paradise lângă lacul Manyas, unde există nu mai puţin de 266 de specii de păsări.  

Oraşul atrage turişti şi datorită siturilor istorice, mai ales că unele dintre ele sunt legate de mitologie: se crede că ȋn munţii Kaz (acum Parcul Naţional Muntele Kaz) a avut loc primul concurs de frumuseţe ȋntre Afrodita, Hera şi Atena. Locul ȋn sine arată uimitor şi cuprinde cascade, izvoare, pâraie şi văi. 

Muzeul de Etnografie Tahta Kuslar, dedicat stilului de viaţă al sătenilor de origine turcă Oghuz, sau ruinele Oraşului Antic Antandros sunt doar câteva dintre atracţiile turistice importante. Moscheea Saatli, Moscheea Çınarlı, Moscheea Hamidiye, Moscheea Hayrettin Paşa, Moscheea Centrală Küçükköy, Biserica Taxiarchis, Biserica Ayazma şi Biserica Hagios Triada sunt printre cele mai populare monumente şi nu trebuie ratate.

Ce puteţi mânca?

Experienţa dumneavoastră culinară nu va fi completă fără să ȋncercaţi peştele papalina şi faimoasele toast-uri ale regiunii. Höşmerim este unul dintre cele mai populare deserturi cu brânză din Balıkesir. Alte feluri de mâncare locală includ tirit (pâine, supă și carne de pui) sau desert cu orez turcesc aromat cu șofran.

Balikesir este genul de loc pe care toată lumea ar trebui să-l viziteze cel puțin o dată în viață pentru că are de toate, ȋncepând de la natură uimitoare şi până la facilități sportive. Aşadar, va fi următoarea dumneavoastră destinație de vacanță?

gobalikesirturkiye.com

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri , pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri ?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.