Conectaţi-vă şi gestionați-vă rezervările.
Limba oficială Cehă
Ora locală: UTC+2
(vara),
UTC+1
(iarna)
Valută: Coroana cehă (CZK)
Situat la periferie, Masarykův okruh racetrack este un loc cunoscut de către fani. Aici are loc World Grand Prix Cehia încă din 1965. Înainte, terenul de curse era chiar pe drumurile publice, însă din 1987 a fost mutat într-un loc special amenajat.
Una dintre cele mai cunoscute legende urbane face referire la un dragon care trăia pe malurile râului Svratka și care teroriza populația în jurul secolului 16. Locuitorii au scăpat de el cu un berbec plin de var nestins. Greu de crezut!
Spre deosebire de Praga, aici străzile sunt pline de localuri cu vin, nu cu bere. Moravia și Brno în sine sunt un centru important de fabricare a vinului în Republica Cehă, tradițiile din zonă datând de pe vremea romanilor!
Al doilea oraș ca mărime din Republica Cehă, Brno, are o istorie lungă și bogată. Capitala Moraviei a fost fondată în secolul 11, fiind centrul administrativ al acesteia începând din secolul 17. Palatele burgheze, cel mai ușor de găsit la Náměstí Svobody, sunt absolut încântătoare cu decorațiunile lor opulente. Cel mai vechi dintre ele - Dům pánů of Lipé este o clădire tipică pentru perioada Renașterii! Ce vă recomandăm extra? Ieșiți la o plimbare prin Centrul Vechi – veți putea vizita catedrala Sf. Apostol Petru, dar și vechea primărie, cu al său turn de obervație.
Brno este cunoscut pentru trecutul său de fortăreață de neatins – a fost asediat fără succes de suedezi în secolul 17 și de către armata prusacă în secolul 18. În timpul războaielor lui Napoleon, fortăreața a fost preluată de către francezi. Fortăreața Špilberk, acum muzeu și obiectiv turistic, a fost construită în secolul 12.
Orașul deține medalii de aur și în istoria…geneticii. Acest lucru se poate observa în mănăstirea Sf. Thomas Augustinian, unde se află și Muzeul Mendel. Acesta este dedicat muncii în această arie științifică - Gregor Mendel, locuitor al orașului Brno și abate, a realizat primele sale experimente în grădina mănăstirii și a formulat legea moștenirii genetice.
Cei devotați modernismului vor găsi cu siguranță ceva de făcut, de asemenea. Villa Tugendhat – o casă unică, protejată de altfel prin UNESCO, a fost concepută în anii ‘20 de faimosul Ludwig Mies van der Rohe.