Conectaţi-vă şi gestionați-vă rezervările.
Limba oficială Spaniolă, Quechua, Aymara
Ora locală: UTC -5
Valută: Sol (PEN)
La 21 de kilometri distanță de oraș veți descoperi situl arheologic Sóndor. Acesta reprezintă rămășițe ale templului din era pre-incașă. Puteți ajunge cu autobuzul (colectivo) din centrul orașului sau cu mașina.
Laguna de Pacucha se numără printre atracțiile de top ale regiunii. Acesta este un lac aflat la o înălțime de peste 3 300 de metri. Puteți lua și o masă pe cinste într-unul dintre restaurantele tradiționale.
În fiecare an, spre sfârșitul lunii iulie, are loc Yawar Fiesta (Festivalul însângerat) în regiunea Apurimac. Este în principiu vorba despre o luptă ritualică dintre un condor și un taur, menită să simbolizeze zbaterile poporului contra conchistadorilor spanioli.
Cu portul său tradițional multicolor, mâncărurile pline de savoare, muzica veselă ce răsună pe străzile orașului și peisajele ale munților dimprejur cu traseele turistice pitorești – Andahuaylas este un loc de neuitat, perfect pentru o vacanță sud-americană!
Dacă vă aflați aici duminica, vizitați piața tradițională situată lângă râul din partea de est a orașului. Standurile se întind pe un kilometru de-a lungul malului, acesta fiind unul dintre cele mai mari și mai animate târguri comerciale din America de Sud. Puteți alege de la fructe și legume proaspete, la materiale textile de toate culorile, condimente și până la șeptelul diversificat (ciori, oi, lame, porci de Guineea) sau puteți chiar să degustați carne prăjită ori să cumpărați leacuri populare (de exemplu, ulei de șarpe).
Cutreieratul în lung și-n lat vă va stârni cu siguranță apetitul! Când vine vorba de mâncare, recomandăm din toată inima restaurantele peruane cu ale lor specialități andine – vacanța nu ar fi completă fără ele! Începeți cu Vista Alegre, aflat pe Aleea Malinas și Puma de Piedra, aflat pe Jr. Los Sauces. Din meniu menționăm “uchullachua con papas y huevos”, un preparat din cartofi, ouă, chili proaspăt și huacatay (mentă neagră peruană). Degustați și sancocho de cordero (miel la rotisor cu garnitură de cartofi, chili, servit cu bere brună) ori kapchi de habas (cartofi și fasole fierte în sos aromatic). Porcii de Guineea la rotisor reprezintă o altă delicatesă locală – gurmanzii vor aprecia experiența!