Meniu

Căutați zboruri de la aeroportul Alesund Vigra

Vigra

 • Informații generale

  Limba oficială Norvegiană
  Ora locală: UTC+2 (vara), UTC+1 (iarna)
  Valută: Coroana norvegiană (NOK)

 • Orașul arde

  În anul 1904, orașul construit aproape în totalitate din lemn a fost ars până la temelii și deși a fost unul dintre cele mai puternice incendii întâlnite în Norvegia, un singur om și-a pierdut viața atunci.

 • Ålesund în cultura pop

  Vocalistul trupei Sun Kill Moon, Mark Kozelak, a scris un cântec inspirat de Ålesund. Acesta a făcut parte din albumul “Admiral Fell Promises”.

 • Natura în Ålesund – printre cele mai apreciate

  Printre fiordurile întâlnite în apropierea orașului, unul se remarcă în mod aparte – fiordul Geirangerfjord, inclus pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO.

De ce merită să vizitați Ålesund?

Ålesund este un oraș-port aflat pe coasta de vest a Norvegiei ce se întinde de-a lungul câtorva insule și o peninsulă, în apropierea unor fiorduri. 
Astăzi îl întâlnim în topul industriei pescuitului și procesării de pește din Norvegia, un loc cu puțin peste 40 000 de locuitori, însă o destinație turistică atractivă. Tocmai de aceea, vă recomandăm să explorați orașul într-un city break – veți fi surprinși de farmecul acestui oraș mic!
Orașul este construit într-un stil propriu, bine definit, majoritatea clădirilor datând din prima parte a secolului 20, după ce inițial au fost mistuite de un incendiu de proporții. Ålesund face parte din organizația orașelor secesioniste “Rețeaua Art Nouveau”, alături de Barcelona și Budapesta. Puteți afla mai multe despre arhitectura interesantă a locului vizitând Centrul Secesiunii Jugendstilsenteret.
Destinație recomandată pasionaților de sporturi în natură, cum ar fi schiatul și drumețiile în munți, Ålesund este un loc mirific unde munții se întâlnesc armonios alături de apele nesfârșite ale Mării Norvegiei. 
Unul dintre cele mai vechi locuri pe care le puteți vizita în city break este Atlanterhavsparken, un impresionant acvariu cu apă sărată, printre cele mai mari din Scandinavia. Cu siguranță, nu este orașul pe care l-ați vizita în mod regulat, însă dacă o faceți, Ålesund vă va răsplăti cu vârf și îndesat cu atracțiile sale!

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri Alesund Vigra pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri Alesund Vigra pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri Alesund Vigra, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri Alesund Vigra?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri Alesund Vigra atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Companii aeriene populare care operează zboruri din Alesund Vigra