Meniu

Căutați bilete de avion Irak - spre Irak

Irak

 • Erbil
 • Sulaymaniyah
 • Informații generale

  Limba oficială Arabă, Kurdă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Dinar irakian (IQD)

 • Vizita fără viză

  Vizele nu sunt obligatorii pentru călătoriile în Kurdistan. Totuși, dacă doriți să explorați și alte regiuni din apropiere, vă recomandăm să aveți o viză valabilă pe care să o prezentați autorităților în caz de control. 

 • Mai multe nume, un singur oraș

  Erbil, Irbil, Arbil sau Hawler – toate aceste nume fac referire la același oraș. Țineți cont de acest lucru, pentru că le veți auzi rostite pe toate în timpul șederii în capitala Kurdistanului.

 • Sacralitatea locurilor

  Fiind un leagăn al civilizației, Erbil este locul în care veți găsi valori și obiceiuri de dinaintea timpurilor. Un astfel de exemplu sunt adepții zoroastrianismului, religia despre care se crede că este izvorul iudaismului și al creștinismului.  

De ce merită să vizitați Erbil?

Regiunea Kurdistanului, în care este situat Erbil, este recunoscută de către arheologi drept unul dintre leagănele cizilizației. Legendele creștine povestesc despre acesta că este locul din care ar fi pornit cei Trei Magi în drumul lor către Bethleem. 
Astăzi, Erbil adăpostește una dintre cele mai vechi mărturii ale civilizațiilor creștine – o citadelă datând din anul 6 000 (î.Hr.), care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Două dintre edificiile templului au fost reconstruite și sunt deschise publicului, în timp ce restul au rămas la stadiul de ruine și sunt greu accesibile. 
Primul loc pe care vă recomandăm să îl vizitați odată ce ați ajuns în Erbil este Muzeul Civilizației. Aici sunt prezente exponate prețioase, ce datează din timpuri străvechi (anul 5000 î.e.n.). 
Dacă vreți să cunoașteți viața kurdă, puteți face o plimbare într-unul dintre parcurile în care localnicii obișnuiesc să organizeze picnicuri, Minare sau Rahmani. Aici vă puteți relaxa la umbra copacilor, urmărind peștii care înoată prin iazurile și fântânile din parc. 
O vacanță în Kurdistan nu este completă dacă nu încercați preparatele culinare tradiționale. Vă recomandăm dolma, un preparat asemănător sarmalelor românești, servite împreună cu naan, pâinea tradițională. Și, ca orice alt desert din Asia Mijlocie, plăcintele cu nuci kulicha vă vor încânta papilele gustative.

Destinații populare
Cele mai căutate destinații pe eSky.
Conexiuni de zbor populare
Cele mai frecvente căutări de zbor la cele mai mici tarife.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri spre Irak pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri spre Irak pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri spre Irak, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri spre Irak?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri spre Irak atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Irak