Căutați zboruri spre Bolivia

Arată filtrele

Bolivia

 • La Paz
 • Santa Cruz de la Sierra
 • Informații generale

  Limba oficială Spaniolă
  Ora locală: UTC -4
  Valută: Boliviano (BOB)

 • E timpul pentru distracție!

  Dacă plănuiți o vacanță în La Paz, alegeți să mergeți primăvara. Pe 26-27 mai are loc Festivalul “Fiesta del Gran Poder”.

 • Luptele populare

  În fiecare duminică, la ora 3 după-amiaza, Sala Polivalentă Ceja de El Alto (din El Alto) organizează lupte între femei. Nu vă alarmați – cele mai multe dintre lovituri sunt doar simulate.

 • Vizitați vrăjitoarea

  Dacă sunteți în căutare de puțin suspans, mergeți pe Strada Linares și vizitați Mercado de las Brujas, piața vrăjitoarelor. De aici puteți achiziționa poțiuni din ierburi și amulete care, conform localnicilor, poartă noroc.

De ce merită să vizitați La Paz?

Un oraș minunat, numai bun pentru o vacanță prelungită în care să intrați în contact cu spiritul sud-american! 
Vă recomandăm să începeți cu Piața Murillo - aflată în centrul orașului, aici nu veți întâlni doar rezidenți ai orașului, ci și țărani (campesinos) așteptând pe scări o oportunitate de angajare, dar și “cholitas” purtând costume tradiționale (fuste largi, colorate și pălării). Vizitați apoi Muzeul de Etnografie, unde are loc o expoziție fascinantă despre culturile boliviană și andaluză, cu costume populare din materiale colorate vechi de peste 3 000 de ani.
Deoarece orașul se află situat geografic în pantă, vă recomandăm să folosiți una dintre liniile montane de cale ferată, Mi Teleferico. Urcând în gondolă până în Al Alto (sat aflat la o înălțime de 4 100 de metri), veți putea admira frumoasa priveliște oferită de La Paz. 
Vacanța nu va fi completă până nu încercați felurile tradiționale boliviene. Sopa de mani, supa din alune nesărate alături de coastele de vită este un deliciu! O altă specialitate este silpancho, gătită din orez, cartofi, pui, legume si ouă prăjite, dar și plato paceńo – un platou ce include știulete de porumb, fasole verde teci, cartofi copți, carne și brânză. Cele mai bune localuri sunt Gustu și El Vagon del Sur aflate în cartierul Calacoto și Luciernagas aflat pe Strada Avenida Illimani. 
La Paz este faimos pentru standurile stradale unde cholitas vând fructe ieftine și suc proaspăt stors – nu ratați ocazia de a le încerca în vacanță!

Arată mai mult

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Bolivia