Zborurile directe durează aproximativ 1h 37min.
Zboruri directe disponibile 7 zile pe săptămână -
Zboruri directe: Onur Air (8Q), AtlasGobal (KK), Pegasus (PC).
Limba oficială Turcă
Ora locală: UTC +3
Valută: Lira turcească (TRY)
La 40 km distanță de Trabzon, în parcul natural Altındere Vadisi Milli Parkı, se află uluitoarea mănăstire Sumela, sculptată în piatră, care pare atașată vertical de rocă. Puteți ajunge aici într-o plimbare pe jos, cu autobuzul ori cu mașina.
Merită să vizitați peștera Çalköy Mahallesi – cea mai mare din Turcia și una dintre cele mai lungi din lume. Cu o adâncime de peste 4 km, doar 1 km de pasaj subteran este deschis publicului. Nu vă uitați jacheta, este destul de răcoare înăuntru!
Coasta Mării Negre este recunoscută pentru câmpurile sale cultivate cu migdale și alune de pădure. În apropiere de Rize, nu departe de oraș, veți descoperi plantațiile de ceai, faimoase pentru ceaiul negru turcesc.
Originile Trabzonului datează din secolul 1 î.Hr., atunci când populația din Milet, unul dintre principalele centre comerciale ale culturii elene, a fondat regiunea Trapezous în apropierea istoricului Drum al Mătăsii. Acest drum este celebru pentru comerțul cu aur, parfum și struguri dinspre Bătrânul Continent către Asia și viceversa, prin negoțul cu materiale prețioase, hârtie și fier dinspre China către Europa prin Orientul Mijlociu.
Dacă veți opta pentru un city break în Trabzon, vizitați neapărat una dintre plajele urbane sau dealul Boztepe care domină orașul – puteți ajunge acolo la pas sau cu autobuzul (dolmush). De aici veți vedea panorama superbă a orașului, dar vă veți și putea relaxa la unul dintre localurile ce servesc specialități precum: porumb copt, deliciosul ceai Rize (servit din samovar sau din infuzoare), iar mai apoi puteți achiziționa suveniruri de la unul dintre bazarurile din apropiere.
O vacanță în acest oraș situat pe malul Mării Negre va avea o ofertă gastronimică bogată în preparate din pește. Printre cele mai populare feluri de mâncare se numără bunătățile preparate din sturioni (mersin balığı), calcan și anșoa europeană (hamsiile). Acestea vă pot fi servite ca atare, prăjite, fripte sau coapte, ori cu garnituri din orez (pilaf), pide, omlete ori güveç (tocăniță de legume).