Zborurile directe durează aproximativ 0h 30min.
Zboruri directe disponibile 7 zile pe săptămână -
Zboruri directe: Onur Air (8Q), LEAV Aviation (KK), Pegasus (PC).
Limba oficială Turcă
Ora locală: UTC +3
Valută: Lira turcească (TRY)
Se spune că în Gaziantep se află între 100 și 180 de locuri în care se produce și comercializează faimoasa baklavaua. Va fi dificil să faceți o alegere, de aceea vă ajutăm cu câteva recomandări: Gulluoglu, Zeki Inal, Koçak Baklava și Imam Çağdaş.
De ce folosesc turcii Antep în denumirea orașului Gaziantep? Prefixul Gazi (cu semnificația sa „veteran de război” în limba turcă) a fost alipit numelui antic Antep, în onoarea poporului eroic care în 1920 înfrunta armatele franceze.
Pentru o escapadă în natură, îndreptați-vă către Rumkale, cu ruinele vechiului castel situat pe malul pietros al Eufratului. Pentru a ajunge acolo, va trebui să faceți o călătorie cu vaporul. Merită fiecare secundă – panorama este răvășitoare!
Regiunea Anatolia, unde este situat Gaziantep este faimoasă în întreaga lume pentru cel mai delicios fistic! Antep Fıstığı, cum îl denumesc localnicii, constituie baza pentru mâncărurile regiunii, inclusiv pentru renumita și apetisanta baklava. În timpul vacanței în localitate ar trebui să bifați câteva vizite la Muzeul Arheologic sau Muzeul Mozaicului din Belkıs-Zeugma.
Printre atracțiile locului de vizitat într-un city break se numără moscheea Ömeriye Camii și citadela ce tronează deasupra orașului, datând din vremurile Romei antice și reconstruită în era bizantină. La sud de cetate veți regăsi bazarul cu produse din cupru, Bakırcılar Çarşısı. Pe străduțele înguste întâlniți făuritori de obiecte artizanale, precum ustensile din cupru, pânzeturile tradiționale kutnu, pantofii din piele yemeni, condimente și plante aromatice, dar și fistic – atât prăjit, cât și proaspăt.
Gaziantep este considerată capitala aromelor savuroase, un rai al gurmanzilor. Vacanța perfectă va începe cu un mic dejun ce e musai să includă supa Beyran Çorbası, preparată din miel, orez și paprika uscată, dar și katmer – aluat din foietaj cu umplutură din brânză de oaie, fistic și zahăr. La prânz, cină sau pur și simplu ca și gustare, veți putea savura deliciosul kebab (Antep kebabı) alături de ayran, o băutură tradițională din iaurt, servită rece. Printre localurile unde veți putea degusta aceste bunătăți se numără barurile Dürümcü Recep Usta și Urfa Tike Ciğer, dar și Restaurantul Bayazhan.