Meniu

Căutați bilete de avion spre Cleveland (OH)

Arată filtrele

Cleveland (OH)

 • Informații generale

  Limba oficială Engleză
  Ora locală: UTC-4 (vara), UTC-5 (iarna)
  Valută: Dolar american (USD)

 • O piață istorică

  West Side Market este cea mai veche piață din Cleveland, fiind deschisă în 1940, peste drum de locația actuală. În 1973 a fost inclusă în Registrul Național de Locații Istorice și astăzi este una dintre atracțiile principale pentru turiști.

 • Poarta către cosmos

  Cleveland găzduiește unul dintre centrele de cercetare al NASA, deschis pentru vizitatori. Rezervați-vă o vizită completând formularul de pe siteul NASA cu cel puțin două luni înainte.

 • Viața subacvatică

  Dacă sunteți pasionați de natură și viața marină, nu trebuie să ratați The Greater Cleveland Aquarium, unde veți putea admira aproape cinci mii de specii de animale subacvatice.

Cleveland, orașul unui mix gastronomic inedit

Cleveland este unul dintre orașele cu o dezvoltare financiară, științifică și culturală uimitoare. Este preferat ca destinație de vacanță în special datorită centrului de cercetare spațială sau muzeelor care atrag turiști din toată lumea. Bucătăria, de asemenea, este un mix ideal care reflectă multiculturalitatea orașului.

Orașul a fost fondat în 1796 de către geodezii de la Connecticut Land Company. Datorită legăturii dintre râul Cuyahoga cu lacul Erie, acesta a devenit rapid locul propice pentru târguri și schimburi, în special de cărbuni și minereuri de fier. 

Cleveland a prosperat până în anii ’80 ai secolului trecut, când a apărut criza industrială. Astăzi, orașul se concentrează mai degrabă pe cultură, oferind acces la niște muzee impresionante, precum The Rock and Roll Hall of Fame, la teatre sau parcuri de distracții. Dacă vreți să vă distrați la cea mai mare aglomerare de atracții culturale, faceți o vizită la University Circle, în Downtown.

La gura de vărsare a râului Cuyahoga veți găsi Public Square, centrul rămas neschimbat din 1796. În fiecare an, acesta este locul în care se organizează concertul orchestrei din Cleveland de Ziua Independenței. 

Bucătăria regională este un mix între culturile amerindiană, amish și europeană. Astfel, aici veți găsi Polish Boy, o combinație de cârnați, salată coleslaw, cartofi prăjiți și sos barbeque, dar și paprikaș de pui sau gogoși umplute cu gem. Le puteți încerca pe toate la Slyman’s Deli sau Grumpy’s Café.

Aeroporturi în Cleveland (OH)

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Cleveland (OH)

Orarul zborurilor: Cleveland (OH)

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Cleveland (OH)!

Alegeți hotel în Cleveland (OH)