Meniu

Bilete avion Alexandroupolis - Căutați bilete de avion spre Alexandroupolis

Arată filtrele

Alexandroupolis

 • Informații generale

  Limba oficială Greacă
  Ora locală: UTC+3 (vara), UTC+2 (iarna)
  Valută: Euro (EUR)

 • Măreția naturii

  Cel mai potrivit loc pentru iubitorii de natură este gura de vărsare a râului Evros, granița naturală dintre Grecia și Turcia,. Aici s-a format o deltă care adăpostește peste 300 de specii de păsări din cele 400 care trăiesc în Grecia.

 • Muzeul Poporului

  La Muzeul Etnologic al Traciei puteți admira exponate ce prezintă cultura populară a regiunii. Printre obiceiurile despre care puteți învăța aici se numără obținerea uleiului de susan.

 • Istoria de lângă oraș

  Pentru iubitorii de civilizație și cultură, siturile arheologice Mesimyria și Maroneia, legendara Ismara sau biserica Agioi Theodoroi sunt câteva locuri care nu trebuie ratate în timpul vacanței în Alexandropoulis.

De ce merită să vizitați Alexandropoulis

Alexandropoulis este un orășel-port care, până în anul 1920, era cunoscut sub numele de Dedeagats. Este situat în nord-estul Greciei, în regiunea Macedonia și Tracia de Est, și este ultimul oraș până la granița cu Turcia. 

Acesta a fost fondat la mijlocul secolului 19, de către pescarii veniți din Maronea și Makri. Numele initial, Dede-Agats, se traduce prin „copacul călugărului” și face referire la stejarul sub care a fost îngropat un călugăr musulman. În anii care au urmat, regiunea a fost ocupată de către ruși și bulgari, care au numit-o Alexandropoulis, în onoarea lui Alexandru cel Mare. 

În timpul unui city break în acest oraș veți găsi o multitudine de locuri încărcate de istorie. Fie că alegeți să vă plimbați pe promenada cu taverne grecești sau pe străduețele înguste din centrul vechi, vă veți simți de parcă sunteți într-o incursiune în trecut. De asemenea, biserica Panagia Kosmosoteira și farul Faros, ridicat în 1880, completează perfect tabloul grecesc.

Dacă vreți să încercați preparatele locale, vă recomandăm risotto cu midii prăjite sau scoicile preparate în vin alb. Pentru că în zonă locuiesc comunități de turci și bulgari, pe insula veți mai găsi și taverne cu acest specific. Noi vă recomandăm Taverna Gialos, Taverna Loukoulos și Nisiotiko.

Destinații populare
Cele mai căutate destinații pe eSky.
Conexiuni de zbor populare
Cele mai frecvente căutări de zbor la cele mai mici tarife.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri spre Alexandroupolis pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri spre Alexandroupolis pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri spre Alexandroupolis, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri spre Alexandroupolis?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri spre Alexandroupolis atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Aeroporturi în Alexandroupolis

Companii aeriene populare care operează zboruri spre spre Alexandroupolis

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Alexandroupolis!

Alegeți hotel în Alexandroupolis