Meniu

Căutați zboruri către aeroportul Sivas Nuri Demirag

Arată filtrele

Sivas

 • Informații generale

  Limba oficială Turcă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Lira turcească (TRY)

 • Apa cu proprietăți curative

  Sikak Çermik, Soğuk Çermik și Kangal Balıklı Kaplıca – acestea sunt cele mai cunoscute izvoare termale din apropierea orașului. Numeroși turiști aleg să vină aici pentru a-și rezolva probleme de circulație, de piele, sau de articulații.

 • Sebasta

  Numele antic al orașului era latinescul „Sebasta”, care însemna „cineva din oraș”. Sivas este doar versiunea turcă a aceluiași cuvânt. 

 • Sfinții din Sebasta

  Creștinii consideră vechea Sebasta drept casa Sfinților Vlasie de Sebastia și a Sfântului Petru, a căror sărbătoare încă se organizează.

De ce merită să vizitați Sivas

Sivas este unul dintre orașele cu cele mai frumoase madrase din întreaga Turcie. Inițial, localnicii cultivau cereale și minau cupru, iar astăzi majoritatea lucrează în producția de carpete, textile, cărămizi sau ciment.

Primele dovezi arheologice fac trimitere la perioada dinaintea Imperiului Roman. Cel mai probabil, în anul 2600 î.e.n., zona era deja locuită. Totuși, orașul a căpătat importanță abia când Pompeius a întemeiat Megalopolisul, în 64 î.e.n. Câțiva ani mai târziu, orașul a fost redenumit „Sebasta”, iar din 1059, acesta a intrat sub stăpânire turcă.

Cele mai frumoase clădiri din oraș datează din timpurile Selgiuce, din secolul 13. Nu ratați Şifaiye Medresesi, construită în 1218 sau Çifte Minare Medresesi, din 1271. Toate aceste temple au fațade și minarete foarte atent sculptate, care vă vor fascina.

La polul opus veți găsi cea mai veche moschee din Sivas, ridicată în 1196, Ulu Camii, care este cunoscută pentru simplitatea ei. De asemenea, cea mai mare baie turcească din oraș, Kurşunlu Hamamı, datează din 1576 și este un exemplu clasic de arhitectură otomană. 

Una dintre specialitățile culinare pe care vă recomandăm să nu le ratați în timpul vacanței este tarhana, supa cu iaurt. O versiune populară și delicioasă a acestei supe este kalecos, cea cu cartofi. Pâinea locală se numește katmer, iar ingredientul secret în majoritatea felurilor de mâncare este madimak, un condiment care seamănă cu spanacul.

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri Sivas Nuri Demirag pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri Sivas Nuri Demirag pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri Sivas Nuri Demirag, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri Sivas Nuri Demirag?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri Sivas Nuri Demirag atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Companii aeriene populare care operează zboruri spre Sivas Nuri Demirag

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Sivas!

Alegeți hotel în Sivas