Limba oficială Italiană
Ora locală: UTC+2
(vara),
UTC+1
(iarna)
Valută: Euro (EUR)
Numele neoficial al orașului este „Grissinopoli”, datorită faptului că aici au fost create primele grisine. O poveste spune că însuși Regele Victor Emanuel, care a înfăptuit unificarea Italiei, avea o pasiune pentru acestea.
Turnul de 170 de metri Mole Antonelliana este considerat a fi simbolul regiunii Torino. Terasa acestuia, de pe care puteți vedea întreaga priveliște, este accesibilă numai cu ajutorul unui ascensor, de asemenea panoramic.
Cu un “permis choco” puteți participa la un tur cu ghid al celor mai importante cafenele, patiserii și cofetării care produc savuroasa ciocolată cunoscută în zonă.
Primul lucru care vă va captiva odată ajunși în Torino este arhitectura sa, un mix de stiluri baroc și Art Nouveau. Clădirile rezidențiale din centrul istoric și străzile pavate vor transforma city break-ul în acest oraș într-o călătorie în timp.
În Piazza San Carlo veți găsi Palazzo dell’Accademia delle Scienze, care găzduiește Museo Egizio, cea mai mare expoziție de artă a Egiptului Antic din lume. Tot în apropiere veți găsi Museo Nazionale dell’Automobile, pe Corso Unita d’Italia, dar și Catedrala orașului.
Datorită Muzeului Cinematografiei Naționale Italiene, Torino este locul ideal de city break pentru cinefili. Mai mult, terasa exterioară a muzeului oferă o priveliște deosebită către oraș, dar și către Alpii din depărtare.
Nu în ultimul rând, orașul vă va încânta cu sortimentele variate de ciocolată pe care le puteți degusta aici. Orașul are o tradiție de peste 50 de ani în acest domeniu, iar ca localuri pe care nu trebuie să le ratați vă recomandăm Farmacia Del Cambio. Ciocolata gianduiotti cu alune de pădure, servită alături de un pahar aromat de Martini sau Campari, reprezintă un adevărat răsfăț.
Ca mâncăruri tradiționale, turiștii recomandă risotto cu picioare de broască și fulgi de trufe, dar și cartofii gnocchi, vitello tonnato (vițel în sos de tot) și fonduta (brânză fondue).