Meniu

Căutați zboruri către aeroportul Gaziantep Oguzeli

Arată filtrele

Gaziantep

 • Informații generale

  Limba oficială Turcă
  Ora locală: UTC +3
  Valută: Lira turcească (TRY)

 • Raiul dulce

  Se spune că în Gaziantep se află între 100 și 180 de locuri în care se produce și comercializează dulcele faimos în întreaga lume, baklavaua. Noi totuși vă recomandăm: Gulluoglu, Zeki Inal, Koçak Baklava și Imam Çağdaş.

 • Etimologia numelui orașului

  De ce folosesc turcii Antep în denumirea orașului Gaziantep? Prefixul “Gazi” (cu semnificația sa “veteran de război”, în limba turcă) a fost alipit numelui antic Antep, în onoarea poporului eroic, care în anul 1920 înfrunta armatele franceze.

 • Pe o stâncă-naltă...

  Dacă preferați o escapadă în natură în locul unei vacanțe exclusiv în oraș, atunci îndreptați-vă către Rumkale, cu ruinele vechiului castel situat pe malul pietros al Eufratului. Ca să ajungeți acolo, va trebui să faceți o călătorie cu vaporul.

De ce merită să vizitați Gaziantep?

Regiunea Anatolia, unde este situat Gaziantep este faimoasă în întreaga lume pentru cel mai delicios fistic! Antep Fıstığı, cum îl denumesc localnicii, constituie bază pentru mâncărurile regiunii, inclusiv pentru renumita și apetisanta baklava. În timpul vacanței în localitate ar trebui să bifați câteva vizite la Muzeul Arheologic (Arkeoloji Müzesi) sau Muzeul Mozaicului din Belkıs-Zeugma. Printre atracțiile locului se mai numără și Moscheea Ömeriye Camii din Gaziantep (construită prin secolul 7) și citadela ce tronează deasupra orașului (datând din vremurile Romei antice și reconstruită în era bizantină). La sud de cetate veți regăsi un bazar cu produse din cupru, Bakırcılar Çarşısı. Pe străduțe înguste veți întâlni făuritori de obiecte artizanale, precum ustensile din cupru, pânzeturile tradiționale kutnu, pantofii din piele yemeni, condimente și plante aromatice, dar și fistic – atât prăjit cât și proaspăt. Gaziantep este considerat capitala celor mai savuroase arome, un rai al gurmanzilor. O vacanță perfectă va începe cu un mic dejun ce e musai să includă supa Beyran Çorbası (preparată din miel, orez și paprika uscată, de obicei servită direct din mâinile chefilor bucătari), dar și katmer – aluat din foietaj cu umplutură din brânză de oaie, fistic și zahăr. La prânz, cină sau pur și simplu ca și gustare, veți putea savura deliciosul kebab (Antep kebabı) servit cu ayran (iaurt regional). Recomandăm barurile Dürümcü Recep Usta și Urfa Tike Ciğer, dar și Restaurantul Bayazhan.

Arată mai mult

Companii aeriene populare care operează zboruri spre Gaziantep Oguzeli

Orarul zborurilor: Gaziantep

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Gaziantep!

Alegeți hotel în Gaziantep