Meniu

Căutați zboruri către aeroportul Glasgow Intl Airport

Arată filtrele

Glasgow

 • Informații generale

  Limba oficială Engleză
  Ora locală: UTC+1 (vara), UTC+0 (iarna)
  Valută: Lira sterlină (GBP)

 • Jargonul Glasgow

  Cetățenii orașului, dar și cei din zonele din împrejurimi folosesc un dialect (jargon) aparte, unul specific zonei Glasgow. Este atât de diferit față de limba engleză vorbită în mod comun, încât turiștii întâmpină uneori dificultăți în a-l înțelege. 

 • Orașul pe care merită să îl vizitați

  Glasgow se află în top 10 orașe pe care merită să le vizitați, conform “Lonely Planet”, o publicație turistică și de călătorii. 

 • Prima pelerină de ploaie (rezistentă la apă)

  Vremea scoțiană este departe de a fi o încântare. Nu este de mirare, atunci, că unul dintre cetățenii ploiosului Glasgow – Charles Mackintosh – a creat prima jachetă (pelerină) rezistentă la apă, cunoscută acum chiar sub acest nume: mackintosh.

   

De ce merită să vizitați Glasgow?

Glasgow este cel mai mare oraș al Scoției și al treilea în rândul populației din Marea Britanie, o mică așezare de oameni, inițial, iar astăzi cel mai mare port al Regatului Unit. În timpul Revoluției Industriale, orașul a devenit un centru important al ingineriei și industriei, în special cea maritimă, odată cu ridicarea numeroaselor șantiere de-a lungul râului. 
Când spunem Glasgow, ne gândim la artă, știință și sport, mai ales în urma transformării radicale suferite de oraș după apusul industriei maritime. Neavând nimic în comun cu centrul industrial tern, gri din acele vremuri, Glasgow este astăzi o capitală a modei și culturii care lansează trend-uri și fascinează prin arhitectură. Universitatea din Glasgow, una dintre școlile de prestigiu ale Marii Britanii, atrage numeroși studenți de prin lumea largă. 
Fanii fotbalului asociază Glasgow cu originea cluburilor, cum ar fi Celtic Football Club (trebuie să vizitați aici, dacă vă numărați printre pasionați, stadionul Celtic Park).
Dacă v-ați decis să explorați orașul într-un city break, Glasgow este un loc minunat pentru o după-amiază sau seară relaxantă, unde puteți savura un ceai sau sorbi din whisky-ul scoțian faimos la nivel mondial. Te vor tenta și mâncărurile din pește, brânzeturile rafinate (și premiate, dealtfel) iar pentru cei tentați să guste ceva nou, poți încerca măruntaiele de miel (haggies) sau fiertura scoțiană, o supă din cap de berbec. Vă recomandăm să vizitați aici clădirea Consiliului Municipal și Școala de Artă Glasgow, o capodoperă a arhitecturii secesioniste. Un oraș cu clădiri moderne, străzi vechi și înguste, fermecătoare. Pentru pasionații de muzică live, King Tut’s Wah Wah Hut este locul unde zi de zi veți găsi reprezentații ale trupelor locale, dar și al unora mai populare. 

✔️ Există oferte speciale pentru zboruri Glasgow Intl Airport pe eSky.ro?

Pe eSky.ro adăgăm în mod regulat oferte de călătorie la cele mai mici tarife. Urmăriți-ne și inspirați-vă!

✔️ Atunci când rezerv zboruri Glasgow Intl Airport pot include și asigurarea de călătorie?

Pe eSky.ro, în timpul procesului de rezervare pentru biletul de avion, puteți opta și pentru adăugarea unuia din diversele tipuri de asigurări disponibile, în funcție de nevoile dvs.. Astfel, veți putea călători confortabil și în siguranță.

✔️ Dacă rezerv zboruri Glasgow Intl Airport, pot rezerva în același timp și cazarea?

Pe eSky.ro vă oferim un motor de căutare pentru cazări mulțumită căruia vă puteți rezerva în avans cazarea pentru destinația unde urmează să călătoriți. Cazarea poate fi rezervată individual sau ca parte a pachetelor Zbor+Hotel.

✔️ Ce linii aeriene operează zboruri Glasgow Intl Airport?

Pe eSky.ro ne asigurăm că includem în oferta de zboruri Glasgow Intl Airport atât linii aeriene low-cost, cât și linii aeriene tradiționale, specializate în a oferi un serviciu de înaltă calitate.

Companii aeriene populare care operează zboruri spre Glasgow Intl Airport

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Glasgow!

Alegeți hotel în Glasgow