Meniu

Căutați zboruri către aeroportul Chiclayo José A. Quiñones Gonzáles

Chiclayo

 • Informații generale

  Limba oficială Spaniolă, Quechua, Aymara
  Ora locală: UTC -5
  Valută: Sol (PEN)

 • Întotdeauna vreme plăcută

  Deșo Chiclayo se află în zona ecuatorială, vremea nu este la fel de toridă și umedă pe cât v-ați aștepta. Datorită altitudinii, clima este caldă și uscată, cu brize de vânt frecvente.

 • Piața vrăjitoarelor

  Mercado de los Bruchos (piața vrăjitoarelor) este una dintre cele mai vizitate din oraș. Aici puteți cumpăra plante, poțiuni și ceaiuri pentru diferite condiții de sănătate, dar și animale împăiate.

 • Un loc pentru relaxare

  Centrul orașului este ocupat de cel mai mare parc, Parque Principal. Cea mai mare atracție aici este lacul divizat în trei, care, văzut de sus, reprezintă imaginea drapelului statului Peru.

De ce merită să vizitați Chiclayo

Chiclayo este capitala regiunii Lambayeque din nordul statului Peru, la numai 13 kilometri depărtare de coasta Pacificului. Orașul a fost fondat în secolul 16 de către coloniștii spanioli, și inițial a purtat numele de „Santa Maria de los Valles de Chiclayo”. Este situat în apropierea unui sat preistoric de mare importanță, și a fost locuit în mare parte de către oamenii aparținând culturii Wari.

Astăzi, Chiclayo este cunoscut drept „capitala prieteniei” sau „perla nordului”. De asemenea, întreaga regiune Lambayeque este la mare căutare printre turiști, în special datorită ruinelor bine conservate ale civilizațiilor Moche și Sica. Cele mai vizitate puncte sunt mormintele regale ale conducătorilor din perioada Moche, descoperite în 1987, mormântul împăratului Sipán și piramidele din Túcume.

Dincolo de latura preistorică a regiunii, orașul este faimos și pentru alte monumente. De neratat în timpul unei vacanțe în Chiclayo este catedrala construită în stil neoclasic după proiectul și schițele lui Gustave Eiffel. Aceasta a fost ridicată în 1869 și a devenit faimoasă în întreaga țară.

Bucătăria din această regiune este considerată cea mai delicioasă din întreaga țară. Este bazată pe suc de lime, și fructe de mare sau pește proaspăt. Vă recomandăm să încercați El Chinguirito (pește uscat cu lămâie, chilli și ceapă, servit cu porumb și manioc), Arroz con Pato (rața cu orez), Seco de Cabrito (tocana cu carne de capră) sau Chirimpico (gulaș de pui sau capră cu condimente).

Companii aeriene populare care operează zboruri spre Chiclayo José A. Quiñones Gonzáles

Orarul zborurilor: Chiclayo

Sunteți în căutarea unui hotel? Verificați cele mai bune oferte în Chiclayo!

Alegeți hotel în Chiclayo