Ghid de călătorie

Serviciu clienţi

031 100 3759 Luni - Vineri 8:00 - 22:00
Sâmbătă - Duminică 10:00 - 18:00
tariful normal al operatorului telefonic

pdf imprima trimite pe e-mail

Călătoria cu animalul de companie

http://www.esky.ro/ghid-de-calatorie/Bilete-de-avion/Categorii-speciale-de-pasageri/Calatoria-cu-animalul-de-companie

UItima actualizare : 2013-04-24

 

Companii aeriene low-cost
Ryanair, Wizz Air, easyJet Nu permit transportul animalelor (câini, pisici, reptile, insecte etc), cu excepţia câinilor însoţitori pentru persoanele cu dizabilități
Norwegian Permite transportul câinilor şi pisicilor pe durata zborurilor în ţările nordice, dar numai în schimbul unei taxe. În timpul efectuării rezervării sau cu cel puțin 48 de ore înainte de zbor se recomandă anunțarea transportului pentru animalul de companie. Rezervarea biletului de avion pentru câine sau pisică nu se poate face prin intermediul site-ului. 
Germanwings Permite transportul de câini şi pisici în schimbul unei taxe. 
Aer Lingus Permite transportul de animale, numai pentru zborurile din Irlanda către Statele Unite ale Americii (New York, Boston, Orlando) şi numai în transportul de marfă.
Air Berlin Permite transportul de animale (cu excepţia reptilelor), atât în cabină, cât și  în compartimentul de bagaje. Intenţia de a transporta animalul ar trebui să fie raportată prin telefon în momentul rezervării biletului.
La bord pot fi luate doar animalele cu o greutate până la 6 kg (cușca inclusă). Animalele de peste 6 kg sunt transportate în cală.
OLT Express

Permite transportul de câini mici şi pisici la bord şi în cală.Companii aeriene de linie
 
Cele mai multe companii aeriene de linie permit transportul animalelor (în special câini şi pisici). Intenția de a transporta animalul ar trebui să fie raportată companiei, de preferinţă în momentul rezervării unui bilet de avion. În acest scop, vă rugăm să ne contactați. Consultanţii de la Serviciu Clienți vă vor ajuta la determinarea taxelor şi aflarea condiţiilor specifice de transport al animalelor.
 
Cum pot transporta animalele în avion?
 
Animalele de companie mici, câini sau pisici, sunt transportate întotdeauna în cuşti speciale. Greutatea cuştii împreună cu cea a animalului transportat nu trebuie să depăşească 6 kg/ 8 kg (în funcţie de compania aeriană). Cuşca trebuie să fie suficient de mare, astfel încât animalul să stea comod înăuntru, să se poată ridica sau să se întoarcă. Cuştile trebuie închise pentru ca animalul să nu poată ieşi, însă trebuie să fie prevăzute cu orificii de aerisire. În mod normal, companiile aeriene permit transportul unui pasager cu un singur animal. Cuşca nu poate fi aşezată pe scaunul pasagerului, chiar daca pasagerul a rezervat un loc suplimentar.
 
Animalul trebuie obişnuit treptat să stea în cuşcă, înainte de a pleca în călătorie.
 
Linii aeriene permit transportul unui număr limitat de animale la bord sau la cală, fapt pentru care compania trebuie notificată în prealabil prin telefon, de preferinţă în momentul rezervării biletului de avion. Este posibil ca răspunsul privind transportul unui animal să nu îl primiţi imediat. Reţineţi că orice companie aeriană are dreptul de a refuzatransportul animalelor.
 
Restricţii
 
- o singură cuşcă per pasager;
- în funcţie de tipul de avion: ATR 42 –  maxim 2 custi, B 737 si A 318 -  maxim 3 custi.
 
Documentele necesare pentru a transporta un animal în cadrul Uniunii Europene
 
De la 1 ianuarie 2012 au apărut noi norme privind transportul animalelor în cadrul Uniunii Europene.
 
Microcipul
Animalele domestrice trebuie să fie identificate prin microcip. În conformitate cu Regulamentul Parlamentului European dispozitivul trebuie să fie în conformitate cu  ISO 11784/11785.
 
Tatuajul
Tatuajul este o metodă acceptată la 3 iulie 2011, cu toate acestea, comisia a permis transportul animalelor marcate cu tatuaje clare, lizibile, chiar dacă acestea au fost etichetate înainte de data respectivă. Singura condiţie este ca stăpânul animalului să dispună de dovezi care să confirme data la care animalul a fost tatuat.  
 
Vaccinul
Animalele domestice trebuie să fie vaccinate împotriva rabiei. Pentru mai multe informaţii despre imunizarea animalului, verificaţi site-ul oficial al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare. Vaccinul nu trebuie făcut înainte de microcipare.
 
Paşaport
Animalele domestice trebuie să aibă un paşaport eliberat de un medic veterinar care atestă valabilitatea vaccinului împotriva rabiei. Un Inspector veterinar al DSVSA - Bucureşti trebuie să ştampileze şi să semneze paşaportul pentru a-l oficializa.
 
Călătorii în Marea Britanie, Irlanda, Finlanda şi Malta   
Câinii trebuie să aibă profilaxia împotriva viermilor (Echinococcus multilocularis) făcută cu cel mult 120 de ore, dar nu mai puţin de 24 de ore înainte de data călătorie.   
 
Câinele-ghid
Toate companiile aeriene, atât low-cost, cât şi cele de linie permit pasagerilor cu handicap de vedere să călătorească împreună cu un câine-ghid, care va fi transportat gratuit. Pasagerii trebuie să informeze din tim pcompania aeriană privind călătoria cu un câine-ghid, de preferinţă atunci când este rezervat biletul de avion. Animalul trebuie să aibă toate documentele necesare. Unele companii aeriene nu permit transportul câinilor pe anumite rute. Dacă doriţi să vă familiarizţi cu condiţiile de transport, contactaţi Serviciul Clienţi sau verificaţi condiţiile de transport ale operatorului ales.

Atenţie!

Fiecare ţară poate stabili individual condiţiile privind importul animalelor pe teritoriul acestora. Înainte de a pleca într-o călătorie cu animalul de companie, verificaţi reglementările ţării respective. De obicei, astfel de informaţii pot fi găsite pe site-urile web ale autorităţilor veterinare.

 
 
 

Pentru informaţii specifice legate de călătoria dumneavoastră, contactaţi-ne la numărul de telefon 031 100 3759 sau trimiteţi-ne un email la adresa support@esky.ro.

Au fost utile aceste informaţii?

Da Nu

Sfaturile şi sugestiile prezentate în acest articol au un caracter informaţional general şi nu pot constitui baza unor plângeri formulate la adresa eSKY Travel Search SRL.

* - câmpuri obligatorii

Trimite acest articol prin e-mail

Călătoria cu animalul de companie

Link: http://www.esky.ro/ghid-de-calatorie/Bilete-de-avion/Categorii-speciale-de-pasageri/Calatoria-cu-animalul-de-companie